Er staan vandaag weer een aantal belangrijke macro-economische factoren op de agenda. In Duitsland wordt bijvoorbeeld de IFO-index voor de maand december bekendgemaakt.

De analisten gaan uit van een lichte stijging van deze index. Gisteren werd bekendgemaakt dat de flash Purchasing managers index (PMI) een bocht had gemaakt.

Ook worden de Britse BBP-cijfers voor het vierde kwartaal bekendgemaakt. De meeste economen verwachten dat die opnieuw zal zijn gekrompen, waarbij wordt rekening gehouden met een terugval met 0,10% ten opzichte van het derde kwartaal van dit jaar. Algemeen maakt de economische wereld zich zorgen over een triple dip recessie in het VK.

Er staan vandaag weer een aantal belangrijke macro-economische factoren op de agenda. In Duitsland wordt bijvoorbeeld de IFO-index voor de maand december bekendgemaakt. De analisten gaan uit van een lichte stijging van deze index. Gisteren werd bekendgemaakt dat de flash Purchasing managers index (PMI) een bocht had gemaakt. Ook worden de Britse BBP-cijfers voor het vierde kwartaal bekendgemaakt. De meeste economen verwachten dat die opnieuw zal zijn gekrompen, waarbij wordt rekening gehouden met een terugval met 0,10% ten opzichte van het derde kwartaal van dit jaar. Algemeen maakt de economische wereld zich zorgen over een triple dip recessie in het VK.