Het wordt een korte beursweek, want in Europa en de Verenigde Staten wordt er volgende vrijdag vanwege Goede Vrijdag niet gehandeld. Overigens blijven de Chinese beurzen tot en met donderdag gesloten vanwege een feestweek.

De Europese aandelen zijn vorige week voor de tweede week op rij gedaald, dit nadat Standard & Poor's verklaarde dat de Griekse schulden nogmaals herschikt zullen moeten worden. Bovendien was er een verklaring vanuit de Europese Centrale Bank dat de opgeworpen firewall niet gaat volstaan om de crisis op te lossen.

Europese Centrale Bank steekt beurzen een handje toe

Vorige week daalde de Stoxx Europe 600 Index (SXXP) met 0,90%, maar op kwartaalbasis werd een stijging met 7,70% opgetekend. Dat was de beste prestatie tijdens de eerste drie maanden van dit jaar sinds 2006. Met name de tweede tranche van het LTRO programma van de Europese Centrale Bank bracht veel nieuwe liqiduiteiten in de markt.

Toch waren er vorige week een paar opvallende dalers. Op de beurs van Milaan ging de koers van Banca Popolare di Milano Scarl (PMI) met 14% onderuit, op die van Parijs betaalde Total cash voor het gaslek in de Noordzee. Op weekbasis ging de koers 6,10% onderuit.

Volgens KBC Vermogensbeheer zit er nog potentieel in de beurs, heel wat potentieel zelfs. De Europese beurzen zouden ongeveer 30% ondergewaardeerd zijn, nu er een oplossing is gevonden voor de Griekse crisis. Vanwege de betere economische vooruitzichten zou er dus nog potentieel in de Europese beuren aanwezig zijn.

Het wordt een korte beursweek, want in Europa en de Verenigde Staten wordt er volgende vrijdag vanwege Goede Vrijdag niet gehandeld. Overigens blijven de Chinese beurzen tot en met donderdag gesloten vanwege een feestweek. De Europese aandelen zijn vorige week voor de tweede week op rij gedaald, dit nadat Standard & Poor's verklaarde dat de Griekse schulden nogmaals herschikt zullen moeten worden. Bovendien was er een verklaring vanuit de Europese Centrale Bank dat de opgeworpen firewall niet gaat volstaan om de crisis op te lossen. Europese Centrale Bank steekt beurzen een handje toe Vorige week daalde de Stoxx Europe 600 Index (SXXP) met 0,90%, maar op kwartaalbasis werd een stijging met 7,70% opgetekend. Dat was de beste prestatie tijdens de eerste drie maanden van dit jaar sinds 2006. Met name de tweede tranche van het LTRO programma van de Europese Centrale Bank bracht veel nieuwe liqiduiteiten in de markt. Toch waren er vorige week een paar opvallende dalers. Op de beurs van Milaan ging de koers van Banca Popolare di Milano Scarl (PMI) met 14% onderuit, op die van Parijs betaalde Total cash voor het gaslek in de Noordzee. Op weekbasis ging de koers 6,10% onderuit. Volgens KBC Vermogensbeheer zit er nog potentieel in de beurs, heel wat potentieel zelfs. De Europese beurzen zouden ongeveer 30% ondergewaardeerd zijn, nu er een oplossing is gevonden voor de Griekse crisis. Vanwege de betere economische vooruitzichten zou er dus nog potentieel in de Europese beuren aanwezig zijn.