Betere winstverwachtingen in Europa

Terwijl de verwachtingen voor winsten en aandelenkoersen in Japan en de VS bescheiden zijn, zien we in Europa een veel positiever beeld. Uit de stijging van de uitbetalingsratios in de afgelopen vijf jaar concluderen wij dat de prestaties van Europese aandelen waarschijnlijk beter zullen zijn dan het mondiale gemiddelde.

Studie ondersteunt verrassende conclusie

Voor de onderbouwing van deze prognose , die waarschijnlijk tegenovergesteld is aan de verwachtingen van veel investeerders, verwijst Stefan Hofrichter onder meer naar een studie getiteld Surprise! Higher Dividends = Higher Earnings Growth van Robert D. Arnott en Clifford S. Asness . Zij verklaren het feit het feit dat hogere uitbetalingsratios tot hogere winstgroei leiden als volgt:

1. Een stijging in dividend wijst op een groot vertrouwen van een bedrijf in de komende winstgroei. Die verwachtingen lijken uit te komen.

2. Een periode van een hoge (of lage) uitbetalingsratio is typerend voor een relatief zwakke (of sterke) winstomgeving. Aangezien bedrijfswinsten meerjarige cycli doormaken is een hoge uitbetalingsratio van vandaag een indicatie voor verwachte hogere winstgroei in de toekomst.

3. Bedrijven die een hoog percentage van hun winst uitdelen zijn eerder geneigd om geld te lenen voor het financieren van projecten, hetgeen een moeizaam proces is en dus de levensvatbaarheid van zo'n project kan verzekeren.

Stefan Hofrichter zegt over het derde punt: "Het beste voorbeeld zijn de jaren negentig toen uitbetalingsratios van dividend een dieptepunt bereikten. Er werd toen teveel in informatie technologie en telecommunicatie geïnvesteerd, hetgeen resulteerde in een recessie en het ineenstorten van de winsten na het jaar 2000."

Betere winstverwachtingen in Europa Terwijl de verwachtingen voor winsten en aandelenkoersen in Japan en de VS bescheiden zijn, zien we in Europa een veel positiever beeld. Uit de stijging van de uitbetalingsratios in de afgelopen vijf jaar concluderen wij dat de prestaties van Europese aandelen waarschijnlijk beter zullen zijn dan het mondiale gemiddelde. Studie ondersteunt verrassende conclusie Voor de onderbouwing van deze prognose , die waarschijnlijk tegenovergesteld is aan de verwachtingen van veel investeerders, verwijst Stefan Hofrichter onder meer naar een studie getiteld Surprise! Higher Dividends = Higher Earnings Growth van Robert D. Arnott en Clifford S. Asness . Zij verklaren het feit het feit dat hogere uitbetalingsratios tot hogere winstgroei leiden als volgt: 1. Een stijging in dividend wijst op een groot vertrouwen van een bedrijf in de komende winstgroei. Die verwachtingen lijken uit te komen. 2. Een periode van een hoge (of lage) uitbetalingsratio is typerend voor een relatief zwakke (of sterke) winstomgeving. Aangezien bedrijfswinsten meerjarige cycli doormaken is een hoge uitbetalingsratio van vandaag een indicatie voor verwachte hogere winstgroei in de toekomst. 3. Bedrijven die een hoog percentage van hun winst uitdelen zijn eerder geneigd om geld te lenen voor het financieren van projecten, hetgeen een moeizaam proces is en dus de levensvatbaarheid van zo'n project kan verzekeren. Stefan Hofrichter zegt over het derde punt: "Het beste voorbeeld zijn de jaren negentig toen uitbetalingsratios van dividend een dieptepunt bereikten. Er werd toen teveel in informatie technologie en telecommunicatie geïnvesteerd, hetgeen resulteerde in een recessie en het ineenstorten van de winsten na het jaar 2000."