Echt ingrijpende nieuwe beslissingen werden op die top echter niet genomen. Griekenland is voorlopig gered, zodat de belangrijkste brand geblusd lijkt.

In de verte rommelt het nog rond Spanje en Italië, maar veel lijken de beleggers zich daar niet van aan te trekken. De overtuiging dat Spanje daadwerkelijk hulp nodig heeft, is voorlopig wat geweken. Anderzijds lijkt Italië politiek voorlopig geen echt probleem te vormen.

In Europa was er volgens Theodoor Gilissen Bankiers ook goed nieuws over de bankenunie. Vanaf maart 2014 kan het toezicht door de ECB volledig operationeel zijn, maar in het eerste kwartaal van 2013 is het wettelijke kader gereed. Bovendien kan het steunfonds worden ingezet om de banken te steunen.

Echt ingrijpende nieuwe beslissingen werden op die top echter niet genomen. Griekenland is voorlopig gered, zodat de belangrijkste brand geblusd lijkt. In de verte rommelt het nog rond Spanje en Italië, maar veel lijken de beleggers zich daar niet van aan te trekken. De overtuiging dat Spanje daadwerkelijk hulp nodig heeft, is voorlopig wat geweken. Anderzijds lijkt Italië politiek voorlopig geen echt probleem te vormen. In Europa was er volgens Theodoor Gilissen Bankiers ook goed nieuws over de bankenunie. Vanaf maart 2014 kan het toezicht door de ECB volledig operationeel zijn, maar in het eerste kwartaal van 2013 is het wettelijke kader gereed. Bovendien kan het steunfonds worden ingezet om de banken te steunen.