UBC maakte een goede beurt, de koers van dit aandeel ruim 4% hoger. Ook Solvay, Colruyt enzovoort lagen goed op koers. Uiteindelijk was er maar één daler binnen de BEL 20 en dat was KBC.

Op Europees vlak was Novo Nordisk een opvallende stijger. De koers van dit aandeel ging vlot ruim 5% hoger in reactie op het bericht dat de introductie van een nieuwe obesitas-bestrijder op schema zit.

700 of 800 miljard euro?

De Europese financieministers hebben vorige vrijdag in Kopenhagen beslist om de capaciteit van het European Stability Mechanism vast te leggen op 500 miljard euro, waardoor de gezamenlijke slagkracht van het ESM en de European Financial Stability Facility 700 miljard euro gaat bedragen.

Eigenlijk praten we zelfs over 800 miljard euro, maar er dient rekening mee te worden gehouden dat er al 102 miljard euro werd uitgegeven aan de lopende steunprogramma's. Volgens de Europese financieministers werd er zodoende een robuuste firewall opgetrokken.

UBC maakte een goede beurt, de koers van dit aandeel ruim 4% hoger. Ook Solvay, Colruyt enzovoort lagen goed op koers. Uiteindelijk was er maar één daler binnen de BEL 20 en dat was KBC. Op Europees vlak was Novo Nordisk een opvallende stijger. De koers van dit aandeel ging vlot ruim 5% hoger in reactie op het bericht dat de introductie van een nieuwe obesitas-bestrijder op schema zit. 700 of 800 miljard euro? De Europese financieministers hebben vorige vrijdag in Kopenhagen beslist om de capaciteit van het European Stability Mechanism vast te leggen op 500 miljard euro, waardoor de gezamenlijke slagkracht van het ESM en de European Financial Stability Facility 700 miljard euro gaat bedragen. Eigenlijk praten we zelfs over 800 miljard euro, maar er dient rekening mee te worden gehouden dat er al 102 miljard euro werd uitgegeven aan de lopende steunprogramma's. Volgens de Europese financieministers werd er zodoende een robuuste firewall opgetrokken.