Daardoor kunnen de Europese politici gedwongen worden om hun arsenaal bestrijdingsmiddelen uit te breiden. Het Europees Stabiliteitsfonds moet worden uitgebreid, zo menen Societe Generale en Barclays Capital.

Een andere mogelijkheid is om het om te vormen tot een asset- buying programma, al dan niet in combinatie met het verlagen van de rente op de steunprogramma's. Ierland kloeg namelijk over de hoge rente die het op de ontvangen steun moet betalen.

Een andere mogelijkheid is het gezamenlijk uitgeven van Europese staatsobligatie of om - naar voorbeeld van de VS - de Europese Centrale Bank de markt overvloedig van liquiditeiten te voorzien.

Andrew Balls, in Londen hoofd European portfolio management bij Pacific Investment Management, is van mening dat de financiële markten nu eindelijk een duidelijk antwoord verlangen.

Daardoor kunnen de Europese politici gedwongen worden om hun arsenaal bestrijdingsmiddelen uit te breiden. Het Europees Stabiliteitsfonds moet worden uitgebreid, zo menen Societe Generale en Barclays Capital. Een andere mogelijkheid is om het om te vormen tot een asset- buying programma, al dan niet in combinatie met het verlagen van de rente op de steunprogramma's. Ierland kloeg namelijk over de hoge rente die het op de ontvangen steun moet betalen. Een andere mogelijkheid is het gezamenlijk uitgeven van Europese staatsobligatie of om - naar voorbeeld van de VS - de Europese Centrale Bank de markt overvloedig van liquiditeiten te voorzien. Andrew Balls, in Londen hoofd European portfolio management bij Pacific Investment Management, is van mening dat de financiële markten nu eindelijk een duidelijk antwoord verlangen.