De omvang van de positieve uitschieters was bovendien beperkt zodat de winsten ongeveer 5% boven verwachting lagen en de winstdaling op van 40% uitkomt, bij een omzetdaling van 16%.

Ter vergelijking, in de VS presteerden ongeveer 73% van de ondernemingen beter dan verwacht, een percentage dat sinds 1994 niet meer werd bereikt. Bovendien is de uiteindelijke winstdaling van 27% ruim 12%-punt minder diep dan verwacht.

De meeste positieve verrassingen kwamen tot nu toe uit de Europese sectoren financiële waarden, gezondheidszorg en duurzame consumptiegoederen. Tegenvallers werden gemeld in basismaterialen, energie en nutsbedrijven.

De omvang van de positieve uitschieters was bovendien beperkt zodat de winsten ongeveer 5% boven verwachting lagen en de winstdaling op van 40% uitkomt, bij een omzetdaling van 16%. Ter vergelijking, in de VS presteerden ongeveer 73% van de ondernemingen beter dan verwacht, een percentage dat sinds 1994 niet meer werd bereikt. Bovendien is de uiteindelijke winstdaling van 27% ruim 12%-punt minder diep dan verwacht.De meeste positieve verrassingen kwamen tot nu toe uit de Europese sectoren financiële waarden, gezondheidszorg en duurzame consumptiegoederen. Tegenvallers werden gemeld in basismaterialen, energie en nutsbedrijven.