Brian Nick, investment strateeg bij Barclays Wealth, stelt vast dat de recente rally hoofdzakelijk werd gedragen door beter dan verwachte bedrijfsresultaten. Dat was ook niet zo moeilijk, gezien de extreem lage verwachtingen.

Nick is van mening dat deze trend zich in de tweede helft van het jaar kan verder zetten, zodat er een nieuwe impuls kan uitgaan van de bedrijfsresultaten. De voorraden in veel bedrijven bevonden zich op een dieptepunt en worden nu aangevuld.

De analisten verwachten dat de Europese bedrijven volgend jaar opnieuw kunnen groeien. Voor de bedrijven opgenomen in de MSCI Europe index wordt een groei met 31,10% in 2010 verwacht.

Ook het jaar nadien zou de groei zich verder zetten. Volgens data verzameld door Morgan Stanley kunnen de winsten van de Europese bedrijven in 2011 met 23,60M gaan groeien.

Brian Nick, investment strateeg bij Barclays Wealth, stelt vast dat de recente rally hoofdzakelijk werd gedragen door beter dan verwachte bedrijfsresultaten. Dat was ook niet zo moeilijk, gezien de extreem lage verwachtingen. Nick is van mening dat deze trend zich in de tweede helft van het jaar kan verder zetten, zodat er een nieuwe impuls kan uitgaan van de bedrijfsresultaten. De voorraden in veel bedrijven bevonden zich op een dieptepunt en worden nu aangevuld. De analisten verwachten dat de Europese bedrijven volgend jaar opnieuw kunnen groeien. Voor de bedrijven opgenomen in de MSCI Europe index wordt een groei met 31,10% in 2010 verwacht. Ook het jaar nadien zou de groei zich verder zetten. Volgens data verzameld door Morgan Stanley kunnen de winsten van de Europese bedrijven in 2011 met 23,60M gaan groeien.