De bezorgdheid over de solvabiliteit van een aantal Europese landen is opnieuw toegenomen, waarbij met name Griekenland, Ierland, Portugal en Spanje een kritisch niveau hebben bereikt.

Europa is er niet in geslaagd om de spreads op overheidsobligaties terug te dringen en dat vormt het bewijs dat het reddingsplan niet werkt. Griekenland, Ierland en Portugal hebben de grootste credit spreads van alle 21 landen die door Bloomberg gevolgd worden.

De grootste Duitse obligatiehandelaars menen dat het ergste van de Europese begrotingscrisis achter de rug is, maar El-Erian is een andere mening toegedaan. Hij voorspelt dat Europa zich mag voorbereiden op moeilijke tijden.

De bezorgdheid over de solvabiliteit van een aantal Europese landen is opnieuw toegenomen, waarbij met name Griekenland, Ierland, Portugal en Spanje een kritisch niveau hebben bereikt. Europa is er niet in geslaagd om de spreads op overheidsobligaties terug te dringen en dat vormt het bewijs dat het reddingsplan niet werkt. Griekenland, Ierland en Portugal hebben de grootste credit spreads van alle 21 landen die door Bloomberg gevolgd worden. De grootste Duitse obligatiehandelaars menen dat het ergste van de Europese begrotingscrisis achter de rug is, maar El-Erian is een andere mening toegedaan. Hij voorspelt dat Europa zich mag voorbereiden op moeilijke tijden.