Ongeveer 6% van het inkomen is afkomstig van dividend, maar de groei van het dividendinkomen was de laatste jaren veel sterker dan de stijging van de lonen. Vooral voor gepensioneerden is dividend een belangrijke bron.

Voor Europa is het dividendrendement met 4,5% hoger dan in de VS. Over 2011 zal zo'n 6% meer zijn uitgekeerd.

Ook dit jaar wordt een stijging verwacht, maar deze is lager en kwetsbaarder dan voor Amerikaanse aandelen. De Europese ondernemingen kampen namelijk de laatste kwartalen al met winstdruk.

Volgens de analisten van Theodoor Gilissen Bankiers hebben in de huidige volatiele markten een voorkeur voor dividendaandelen.

Aandelen van bedrijven die een relatief hoog dividend uitkeren zijn over het algemeen minder volatiel.

Voorwaarde is uiteraard dat de kwaliteit van de onderneming ook goed is. Anders wordt het hoge dividendrendement tenietgedaan door koersverliezen.

Ongeveer 6% van het inkomen is afkomstig van dividend, maar de groei van het dividendinkomen was de laatste jaren veel sterker dan de stijging van de lonen. Vooral voor gepensioneerden is dividend een belangrijke bron. Voor Europa is het dividendrendement met 4,5% hoger dan in de VS. Over 2011 zal zo'n 6% meer zijn uitgekeerd. Ook dit jaar wordt een stijging verwacht, maar deze is lager en kwetsbaarder dan voor Amerikaanse aandelen. De Europese ondernemingen kampen namelijk de laatste kwartalen al met winstdruk. Volgens de analisten van Theodoor Gilissen Bankiers hebben in de huidige volatiele markten een voorkeur voor dividendaandelen. Aandelen van bedrijven die een relatief hoog dividend uitkeren zijn over het algemeen minder volatiel. Voorwaarde is uiteraard dat de kwaliteit van de onderneming ook goed is. Anders wordt het hoge dividendrendement tenietgedaan door koersverliezen.