Daarmee wordt voorkomen dat landen als Spanje en Italië hun schuldengraad zien oplopen wanneer ze de banken ter hulp moeten schieten.

Het Europees akkoord zal echter een financiële ramp niet helpen voorkomen, zo luidde vanmorgen de eerste reactie van Jim Rogers.

Hoge schuldengraad is belangrijkste probleem

Volgens Rogers is het belangrijkste probleem van Europa niet opgelost. Dat belangrijkste probleem is de schuldengraad die onhoudbaar hoog blijven. De banken kunnen nu nog meer geld leven, wat tot gevolg heeft dat de schulden uiteindelijk nog verder oplopen.

Rogers is dan ook categoriek: het bereikte akkoord maakt de problemen niet kleiner maar wel groter. Hij ziet maar één oplossing: de Europese bevolking moet stoppen met het uitgeven van geld dat ze niet heeft.

Het 'kleine' akkoord (dixit Rogers) geeft de banken de kans om meer schulden langer aan te houden en heeft uiteindelijk dus een negatief effect.

Daarmee wordt voorkomen dat landen als Spanje en Italië hun schuldengraad zien oplopen wanneer ze de banken ter hulp moeten schieten. Het Europees akkoord zal echter een financiële ramp niet helpen voorkomen, zo luidde vanmorgen de eerste reactie van Jim Rogers. Hoge schuldengraad is belangrijkste probleem Volgens Rogers is het belangrijkste probleem van Europa niet opgelost. Dat belangrijkste probleem is de schuldengraad die onhoudbaar hoog blijven. De banken kunnen nu nog meer geld leven, wat tot gevolg heeft dat de schulden uiteindelijk nog verder oplopen. Rogers is dan ook categoriek: het bereikte akkoord maakt de problemen niet kleiner maar wel groter. Hij ziet maar één oplossing: de Europese bevolking moet stoppen met het uitgeven van geld dat ze niet heeft. Het 'kleine' akkoord (dixit Rogers) geeft de banken de kans om meer schulden langer aan te houden en heeft uiteindelijk dus een negatief effect.