Daardoor zal het totaal aantal armen oplopen tot 146 miljoen. Dat betekent niet meer of niet minder dan dat een derde van de bevolking onder de armoedegrens zal belanden. Het kan volgens Oxfam 25 jaar duren vooraleer de levensstandaard van vijf jaar geleden terugkomt.

Oxfam is van mening dat de Europese staten er door zware besparingen niet in geslaagd zijn om de overheidsschulden te doen dalen. Het enige resultaat van de besparingen is dat de economische groei is teruggevallen en dat de ongelijkheid binnen de eurozone is toegenomen.

Daardoor zal het totaal aantal armen oplopen tot 146 miljoen. Dat betekent niet meer of niet minder dan dat een derde van de bevolking onder de armoedegrens zal belanden. Het kan volgens Oxfam 25 jaar duren vooraleer de levensstandaard van vijf jaar geleden terugkomt. Oxfam is van mening dat de Europese staten er door zware besparingen niet in geslaagd zijn om de overheidsschulden te doen dalen. Het enige resultaat van de besparingen is dat de economische groei is teruggevallen en dat de ongelijkheid binnen de eurozone is toegenomen.