De Europeanen hebben niettemin meer interesse gekregen voor goud dan zes maanden geleden en dat kan op langere termijn in het voordeel van de goudprijs spelen. Het heeft echter weinig zin om nog goud te kopen vanwege een oorlog eender waar in de wereld.

Al bij de eerste Golfoorlog van de jaren 90 heeft het goud geweigerd om te reageren op oorlogshandelingen. Evenmin is speculatie de juiste voedingsbodem voor een hausse bij het goud. De goudprijs zal pas opnieuw in beweging komen wanneer de beleggers beseffen dat het overvloedig in omloop zijnde geld waardeloos is.

De Europeanen hebben niettemin meer interesse gekregen voor goud dan zes maanden geleden en dat kan op langere termijn in het voordeel van de goudprijs spelen. Het heeft echter weinig zin om nog goud te kopen vanwege een oorlog eender waar in de wereld. Al bij de eerste Golfoorlog van de jaren 90 heeft het goud geweigerd om te reageren op oorlogshandelingen. Evenmin is speculatie de juiste voedingsbodem voor een hausse bij het goud. De goudprijs zal pas opnieuw in beweging komen wanneer de beleggers beseffen dat het overvloedig in omloop zijnde geld waardeloos is.