Europeanen gaan beter met elkaar om op het voetbalveld dan in de politiek

Wat zal de afloop van de eurotop zijn? De Aziatische beurzen hebben er geen slecht oog in, de koersen stegen er voor de tweede dag op rij. Het sentiment werd op de eerste paats positief beïnvloed door de publicatie van meevallende macro-economische indicatoren in de VS.

Westen kijkt te simplistisch naar Rusland

In het Westen kijkt men te simplistisch naar Rusland, schrijft Jim O’Neill na een driedaags bezoek aan St. Petersburg, gepreoccupeerd als men is met de eigen vooronderstellingen.

De vraag of Rusland wel tot de BRIC-landen behoort, is voor O’Neill dan ook niet relevant. Wel bracht zijn bezoek een aantal andere observaties, zoals de realisatie in Rusland dat olie-inkomsten niet eeuwig alle rekeningen van het land kunnen blijven betalen en de constatering dat de levensverwachting snel stijgt.

Aangaande Europa zet O’Neill deze week twintig tegenstrijdigheden op een rijtje, zoals de constatering dat de eurozone in crisis is terwijl de de betalingsbalans van de gehele eurozone met de buitenwereld beter is dan van elke andere ontwikkelde economie. ”

Vreemd”, zegt O’Neill. “Met Europees leiderschap zou dit kunnen worden opgelost.” Helaas gaat men in Europa op het voetbalveld beter met elkaar om dan in de politieke arena.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content