Voor volgend jaar wordt een krimp met 0,20% verrekend. Mogelijk is het belangrijkste punt in het nieuwe scenario dat de financieringskosten voor de banken met 1,25% worden verhoogd.

Andrea Enria, de nieuwe voorzitter van de European Banking Authority, wil geloofwaardige stress tests voor de Europese banken. De vraag is of dat ditmaal wel gaat lukken.

Wanneer de geloofwaardigheid van de banken kan worden bevestigd, is het makkelijker om ze te herfinancieren. De meeste Europese banken hebben namelijk vers geld nodig.

Voor volgend jaar wordt een krimp met 0,20% verrekend. Mogelijk is het belangrijkste punt in het nieuwe scenario dat de financieringskosten voor de banken met 1,25% worden verhoogd. Andrea Enria, de nieuwe voorzitter van de European Banking Authority, wil geloofwaardige stress tests voor de Europese banken. De vraag is of dat ditmaal wel gaat lukken. Wanneer de geloofwaardigheid van de banken kan worden bevestigd, is het makkelijker om ze te herfinancieren. De meeste Europese banken hebben namelijk vers geld nodig.