Europa zou een Big Bazooka in de vorm van een hulpprogramma van maar liefst 2000 miljard euro voorbereiden, kwestie van de Europese schuldencrisis op een krachtige manier aan te pakken. Waar Saut het bericht over de Big Bazooka heeft vernomen, wou hij in het televisieinterview niet kwijt.

Dollar kan door het plafond vliegen

Hoe de structuur van de bazooka zal zijn en hoe het fonds zou worden gefinancierd, is nog niet bekend. Bovendien is het nog de vraag hoe de Amerikaanse centrale bank gaat reageren. Die dreigt namelijk met een probleem te worden geconfronteerd dat niet makkelijk kan worden opgelost.

De lancering van een Europees reddingsplan van dergelijke omvang zou automatisch de koers van de dollar naar boven duwen en dat wil de FED uiteraard voorkomen. Ze zal dus op haar beurt gedwongen worden om meer geld in het systeem te injecteren, kwestie van een koersval van de euro af te remmen.

Europa zou een Big Bazooka in de vorm van een hulpprogramma van maar liefst 2000 miljard euro voorbereiden, kwestie van de Europese schuldencrisis op een krachtige manier aan te pakken. Waar Saut het bericht over de Big Bazooka heeft vernomen, wou hij in het televisieinterview niet kwijt. Dollar kan door het plafond vliegen Hoe de structuur van de bazooka zal zijn en hoe het fonds zou worden gefinancierd, is nog niet bekend. Bovendien is het nog de vraag hoe de Amerikaanse centrale bank gaat reageren. Die dreigt namelijk met een probleem te worden geconfronteerd dat niet makkelijk kan worden opgelost. De lancering van een Europees reddingsplan van dergelijke omvang zou automatisch de koers van de dollar naar boven duwen en dat wil de FED uiteraard voorkomen. Ze zal dus op haar beurt gedwongen worden om meer geld in het systeem te injecteren, kwestie van een koersval van de euro af te remmen.