Vrijwel de hele wereld heeft quantitative easing geadopteerd als dé monetaire politiek die alles moet oplossen. Volgens Soros is Europa momenteel het laatste bastion van ortodoxie, maar anderzijds is de positie waarin Europa verkeert allesbehalve benijdenswaardig.

Europa zoekt een situatie op waar Japan wanhopig aan probeert te ontsnappen. Japan heeft gekozen voor een gevaarlijke politiek nadat het land 25 jaar de tekorten heeft opgestapeld en de economie op geen enkele manier opnieuw heeft kunnen stimuleren.

Vrijwel de hele wereld heeft quantitative easing geadopteerd als dé monetaire politiek die alles moet oplossen. Volgens Soros is Europa momenteel het laatste bastion van ortodoxie, maar anderzijds is de positie waarin Europa verkeert allesbehalve benijdenswaardig. Europa zoekt een situatie op waar Japan wanhopig aan probeert te ontsnappen. Japan heeft gekozen voor een gevaarlijke politiek nadat het land 25 jaar de tekorten heeft opgestapeld en de economie op geen enkele manier opnieuw heeft kunnen stimuleren.