Het zou met andere woorden slechts een kwestie van tijd zijn alvorens er een streep onder Europa wordt getrokken. Het is moeilijk om temidden van dat al dat pessimisme iemand te vinden die zijn geloof in het voortbestaan van een verenigd Europa van daken en vensters schreeuwt.

Mark Mobius is optimistisch

Mark Mobius, executive chairman van Templeton Emerging Markets Group, is echter de uitzondering die de regel bevestigt. Hij gelooft sterk in Europa, dat in zijn visie sterker dan ooit uit de crisis gaat komen. Europa heeft volgens hem nog een grote toekomst voor zich.

Er zullen een aantal afspraken gemaakt moeten worden, waarna Europa nog voor een lange tijd kan blijven voortbestaan. Volgens Mobius gaat Europa sterker dan ooit uit de crisis komen. Het nieuwe framework voor een begrotingsunie zou binnen één of twee jaar klaar zijn.

Het zou met andere woorden slechts een kwestie van tijd zijn alvorens er een streep onder Europa wordt getrokken. Het is moeilijk om temidden van dat al dat pessimisme iemand te vinden die zijn geloof in het voortbestaan van een verenigd Europa van daken en vensters schreeuwt.Mark Mobius is optimistisch Mark Mobius, executive chairman van Templeton Emerging Markets Group, is echter de uitzondering die de regel bevestigt. Hij gelooft sterk in Europa, dat in zijn visie sterker dan ooit uit de crisis gaat komen. Europa heeft volgens hem nog een grote toekomst voor zich. Er zullen een aantal afspraken gemaakt moeten worden, waarna Europa nog voor een lange tijd kan blijven voortbestaan. Volgens Mobius gaat Europa sterker dan ooit uit de crisis komen. Het nieuwe framework voor een begrotingsunie zou binnen één of twee jaar klaar zijn.