De probleemkredieten bij de Spaanse banken zijn zodoende opgelopen tot 5,67% van het totaal bedrag aan uitstaande leningen. De redding van de Spaanse banken zal dus meer geld kosten dan eerst was gedacht.

De regering in Madrid is zich blijkbaar nog altijd niet bewust van de ernst van de problemen, zij heeft slechts 1% van het BBP uitgetrokken voor de redding van de banken. Ter vergelijking: in Ierland is dat 30%.

Uiteindelijk zal Spanje beroep moeten doen op het Europees Stabiliteitsfonds om het hoofd boven water houden. Dat betekent eveneens dat Europa meer geld zal moeten gaan zoeken om landen in problemen te redden.

Het Europees Stabiliteitsfonds is momenteel simpelweg niet groot genoeg om zowel Portugal als Spanje te redden.

De probleemkredieten bij de Spaanse banken zijn zodoende opgelopen tot 5,67% van het totaal bedrag aan uitstaande leningen. De redding van de Spaanse banken zal dus meer geld kosten dan eerst was gedacht. De regering in Madrid is zich blijkbaar nog altijd niet bewust van de ernst van de problemen, zij heeft slechts 1% van het BBP uitgetrokken voor de redding van de banken. Ter vergelijking: in Ierland is dat 30%. Uiteindelijk zal Spanje beroep moeten doen op het Europees Stabiliteitsfonds om het hoofd boven water houden. Dat betekent eveneens dat Europa meer geld zal moeten gaan zoeken om landen in problemen te redden. Het Europees Stabiliteitsfonds is momenteel simpelweg niet groot genoeg om zowel Portugal als Spanje te redden.