Europa zal de kat uit de boom kijken tot het financieel systeem op sterven na dood is.

Stuart Oakley, head of emerging markets foreign exchange Asia bij Royal Bank of Scotland, beschuldigt de Europese Centrale Bank van reactionair gedrag. In tegenstelling tot de Amerikaanse centrale bank FED blijft ze voortdurend achter de feiten aanhollen.

ECB zal iets heel speciaals moeten doen

Door zolang te wachten heeft de ECB veel kostbare tijd verloren laten gaan. Ze zal dan ook iets heel speciaals moeten doen om een ingreep te laten slagen wanneer die noodzakelijk zijn. Die ingreep zal er waarschijnlijk pas komen wanneer het vijf over twaalf is.

Voor Oakley gaat er een duidelijke alarmbel rinkelen wanneer de Spaanse rente uitstijgt boven het niveau van 7%. De gebeurtenissen in 2008 na het omvallen van Lehman Brothers hebben aangetoond dat de situatie erg snel uit de hand kan lopen wanneer een bepaald punt is gepasseerd.

Europa zal de kat uit de boom kijken tot het financieel systeem op sterven na dood is. Stuart Oakley, head of emerging markets foreign exchange Asia bij Royal Bank of Scotland, beschuldigt de Europese Centrale Bank van reactionair gedrag. In tegenstelling tot de Amerikaanse centrale bank FED blijft ze voortdurend achter de feiten aanhollen. ECB zal iets heel speciaals moeten doen Door zolang te wachten heeft de ECB veel kostbare tijd verloren laten gaan. Ze zal dan ook iets heel speciaals moeten doen om een ingreep te laten slagen wanneer die noodzakelijk zijn. Die ingreep zal er waarschijnlijk pas komen wanneer het vijf over twaalf is. Voor Oakley gaat er een duidelijke alarmbel rinkelen wanneer de Spaanse rente uitstijgt boven het niveau van 7%. De gebeurtenissen in 2008 na het omvallen van Lehman Brothers hebben aangetoond dat de situatie erg snel uit de hand kan lopen wanneer een bepaald punt is gepasseerd.