Volgens een woordvoerder van de Amerikaanse regering, die overigens anoniem wou blijven, beschikt de EU over voldoende spaargeld en over voldoende slagkracht om het probleem op te lossen.

Door zijn tweeslachtige houding ten opzichte van de begrotingscrisis heeft Europa het probleem alleen maar doen verergeren. Daardoor zijn de financieringskosten voor sommige landen tot onhoudbare hoogten gestegen.

Europa moet de buitenwereld vooral duidelijk gaan maken dat het vastberaden is om een oplossing te zoeken voor de problemen waar Ierland, Portugal en Spanje mee worstelen.

Volgens een woordvoerder van de Amerikaanse regering, die overigens anoniem wou blijven, beschikt de EU over voldoende spaargeld en over voldoende slagkracht om het probleem op te lossen. Door zijn tweeslachtige houding ten opzichte van de begrotingscrisis heeft Europa het probleem alleen maar doen verergeren. Daardoor zijn de financieringskosten voor sommige landen tot onhoudbare hoogten gestegen. Europa moet de buitenwereld vooral duidelijk gaan maken dat het vastberaden is om een oplossing te zoeken voor de problemen waar Ierland, Portugal en Spanje mee worstelen.