In het verleden devalueerden landen als Frankrijk en Italië regelmatig hun munt om concurrentieel te blijven met de sterke Duitse buur, maar die mogelijkheid is met de komst van de euro echter weggevallen. Misschien ligt hier de oorzaak van toekomstige problemen.

Duitsland staat sterk op het gebied van zowel tewerkstelling als bedrijfsresultaten, maar dan grotendeels dankzij export naar de buurlanden. Wanneer die export vertraagt wegens economische zwakte, dreigt Duitsland snel dezelfde weg op te gaan. Onze oosterburen zijn economisch gezien dus nog niet veilig thuis.

In het verleden devalueerden landen als Frankrijk en Italië regelmatig hun munt om concurrentieel te blijven met de sterke Duitse buur, maar die mogelijkheid is met de komst van de euro echter weggevallen. Misschien ligt hier de oorzaak van toekomstige problemen. Duitsland staat sterk op het gebied van zowel tewerkstelling als bedrijfsresultaten, maar dan grotendeels dankzij export naar de buurlanden. Wanneer die export vertraagt wegens economische zwakte, dreigt Duitsland snel dezelfde weg op te gaan. Onze oosterburen zijn economisch gezien dus nog niet veilig thuis.