Toch lijkt het weinig waarschijnlijk dat Duitsland zijn rol van economische voortrekker weer gaat oppakken. Stephen Lewis, hoofdeconoom bij Monument Securities, gelooft alvast niet in zo'n scenario.

Begin dit jaar hinkte de eurozone economisch gezien nog achterop, maar de huidige groeiversnelling heeft volgens Lewis op de eerste plaats te maken met de verzwakking van de euro.

Inmiddels heeft de Europese eenheidsmunt een deel van het verloren terrein herwonnen, waardoor de exportpositie van de Europese bedrijven (lees: Duitse) opnieuw is verzwakt.

Lewis is van mening dat de Europese economische groei snel gaat aftoppen, onder andere omdat de periode van voorraadopbouw bij de bedrijven achter de rug is.

Deze factor zal samen met het herstel van de eurokoers beletten dat Europa zijn prestaties uit de jaren 50 nog eens dunnetjes overdoet.

Toch lijkt het weinig waarschijnlijk dat Duitsland zijn rol van economische voortrekker weer gaat oppakken. Stephen Lewis, hoofdeconoom bij Monument Securities, gelooft alvast niet in zo'n scenario. Begin dit jaar hinkte de eurozone economisch gezien nog achterop, maar de huidige groeiversnelling heeft volgens Lewis op de eerste plaats te maken met de verzwakking van de euro. Inmiddels heeft de Europese eenheidsmunt een deel van het verloren terrein herwonnen, waardoor de exportpositie van de Europese bedrijven (lees: Duitse) opnieuw is verzwakt. Lewis is van mening dat de Europese economische groei snel gaat aftoppen, onder andere omdat de periode van voorraadopbouw bij de bedrijven achter de rug is. Deze factor zal samen met het herstel van de eurokoers beletten dat Europa zijn prestaties uit de jaren 50 nog eens dunnetjes overdoet.