Hij spreekt van een 'Japanization' van Europa, gevaar dat op langere termijn zeker niet kan onderschat worden. Europa kan in de toekomst met deflatie geconfronteerd worden, zeker in de periferie. De belangrijkste oorzaken zijn het uitblijven van groei wat de kredietverstrekking betreft en het geldaanbod.

Daarnaast zal de werkloosheidsgraad hoog blijven. Griekenland is in maart 2013 al het deflatietijdperk ingetrokken, dat voor het eerst sinds 45 jaar. De consumentenprijzen daalden die maand met 0,20% en zijn sindsdien blijven dalen. Andere landen zullen het voorbeeld van Griekenland volgen.

Hij spreekt van een 'Japanization' van Europa, gevaar dat op langere termijn zeker niet kan onderschat worden. Europa kan in de toekomst met deflatie geconfronteerd worden, zeker in de periferie. De belangrijkste oorzaken zijn het uitblijven van groei wat de kredietverstrekking betreft en het geldaanbod. Daarnaast zal de werkloosheidsgraad hoog blijven. Griekenland is in maart 2013 al het deflatietijdperk ingetrokken, dat voor het eerst sinds 45 jaar. De consumentenprijzen daalden die maand met 0,20% en zijn sindsdien blijven dalen. Andere landen zullen het voorbeeld van Griekenland volgen.