Het heronderhandelen van de voorraden zou deel uitmaken van een breder plan om het vertrouwen in de euro te doen herstellen. Mogelijk zou bijvoorbeeld de duur van het reddingsplan verlengd kunnen worden.

Het Grieks plan heeft momenteel een looptijd van drie jaar, maar het Iers plan loopt zeven jaar. Mogelijk zouden in de nieuwe regeling de looptijd van beide plannen gelijkgeschakeld worden.

Volgens Merkel is dit slechts één van de punten die op tafel liggen. Er zijn nog andere opties mogelijk, waaronder eventueel een verlaging van de rente die Griekenland op de ontvangen steun moet betalen.

Het heronderhandelen van de voorraden zou deel uitmaken van een breder plan om het vertrouwen in de euro te doen herstellen. Mogelijk zou bijvoorbeeld de duur van het reddingsplan verlengd kunnen worden. Het Grieks plan heeft momenteel een looptijd van drie jaar, maar het Iers plan loopt zeven jaar. Mogelijk zouden in de nieuwe regeling de looptijd van beide plannen gelijkgeschakeld worden. Volgens Merkel is dit slechts één van de punten die op tafel liggen. Er zijn nog andere opties mogelijk, waaronder eventueel een verlaging van de rente die Griekenland op de ontvangen steun moet betalen.