Maar ook over het Europees steunfonds had Der Spiegel nieuws te melden. Het nog op te richten European Stability Mechanism (ESM) kan een capaciteit van meer dan 2000 miljard euro krijgen, zodat het mogelijk zou worden om grote landen te redden.

Grotere leverage

Algemeen werd aangenomen dat het ESM eenzelfde leverage zou krijgen als de European Financial Stability Facility (EFSF). Dat werd trouwens door de ministers van de eurozone bevestigd op de meeting die eerder deze maand in Cyprus werd georganiseerd.

Toch is het nog niet zeker of het plan inderdaad goedkeuring zal krijgen van alle landen van de eurozone. De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schaüble zou zijn akkoord hebben gegeven, maar blijkbaar liggen de Finnen nog altijd dwars. Het is dus nog te vroeg om al te stellen dat het leverage-effect van het fonds zal uitgebreid worden.

Maar ook over het Europees steunfonds had Der Spiegel nieuws te melden. Het nog op te richten European Stability Mechanism (ESM) kan een capaciteit van meer dan 2000 miljard euro krijgen, zodat het mogelijk zou worden om grote landen te redden.Grotere leverage Algemeen werd aangenomen dat het ESM eenzelfde leverage zou krijgen als de European Financial Stability Facility (EFSF). Dat werd trouwens door de ministers van de eurozone bevestigd op de meeting die eerder deze maand in Cyprus werd georganiseerd. Toch is het nog niet zeker of het plan inderdaad goedkeuring zal krijgen van alle landen van de eurozone. De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schaüble zou zijn akkoord hebben gegeven, maar blijkbaar liggen de Finnen nog altijd dwars. Het is dus nog te vroeg om al te stellen dat het leverage-effect van het fonds zal uitgebreid worden.