Een aanvraag voor een lastenverlaging werd enkele weken geleden afgewezen, dit vanwege de stugge houding van de Ieren met betrekking tot het optrekken van de vennootschapsbelasting.

Volgens Europese diplomaten zal er zo goed als zeker ook vandaag en morgen geen positief gevolg worden gegeven aan de Ierse vraag om een lager lastenpercentage op de ontvangen steun.

Mogelijk gaan de Europese Unie en Ierland pas opnieuw onderhandelen over het lastenpercentage na 31 maart, de dag dat de Ierse centrale bank een nieuw verslag over de banksector uitbrengt.

Een aanvraag voor een lastenverlaging werd enkele weken geleden afgewezen, dit vanwege de stugge houding van de Ieren met betrekking tot het optrekken van de vennootschapsbelasting. Volgens Europese diplomaten zal er zo goed als zeker ook vandaag en morgen geen positief gevolg worden gegeven aan de Ierse vraag om een lager lastenpercentage op de ontvangen steun. Mogelijk gaan de Europese Unie en Ierland pas opnieuw onderhandelen over het lastenpercentage na 31 maart, de dag dat de Ierse centrale bank een nieuw verslag over de banksector uitbrengt.