Alles staat deze week in het teken van de meeting van de Europese Centrale Bank, die iets zal moeten doen om haar geloofwaardigheid te bevestigen. Inmiddels neemt de Europese druk op Griekenland toe. Er zou naar verluid een voorstel op tafel liggen om de Grieken te vragen om zes dagen per week te werken.

Gimv leidt financieringsronde van 10 miljoen EUR in GOVECS, een toonaangevende Europese producent van elektrische scooters

Gimv investeert 4 miljoen EUR in GOVECS GmbH, een toonaangevende Europese producent van elektrische scooters uit München (Duitsland).

Deze investering maakt deel uit van een financieringsronde van 10 miljoen EUR waarin ook KfW, BayBG en enkele bestaande aandeelhouders investeren.

GOVECS zal de middelen van deze financieringsronde gebruiken om zijn verkoop- en marketingactiviteiten uit te bouwen en zijn productaanbod te verruimen. Daarnaast wil het zijn toonaangevende positie in de opkomende Europese markt voor elektrische scooters versterken.

GOVECS, opgericht in 2009 door een team van ervaren managers uit de sector van elektrische scooters, ontwikkelt, produceert en verdeelt elektrische scooters.

Het bedrijf heeft zijn hoofdzetel in München, terwijl de elektrische scooters worden geproduceerd in de eigen ultramoderne fabriek in Wroclaw (Polen).

GOVECS' productaanbod van zero-emissie scooters bestrijkt alle Europese subsegmenten, gaande van scooters van 20 km/u tot een 85 km/u-versie die vergelijkbaar is met modellen uit de klasse 125 cc.

Alles staat deze week in het teken van de meeting van de Europese Centrale Bank, die iets zal moeten doen om haar geloofwaardigheid te bevestigen. Inmiddels neemt de Europese druk op Griekenland toe. Er zou naar verluid een voorstel op tafel liggen om de Grieken te vragen om zes dagen per week te werken. Gimv leidt financieringsronde van 10 miljoen EUR in GOVECS, een toonaangevende Europese producent van elektrische scooters Gimv investeert 4 miljoen EUR in GOVECS GmbH, een toonaangevende Europese producent van elektrische scooters uit München (Duitsland). Deze investering maakt deel uit van een financieringsronde van 10 miljoen EUR waarin ook KfW, BayBG en enkele bestaande aandeelhouders investeren. GOVECS zal de middelen van deze financieringsronde gebruiken om zijn verkoop- en marketingactiviteiten uit te bouwen en zijn productaanbod te verruimen. Daarnaast wil het zijn toonaangevende positie in de opkomende Europese markt voor elektrische scooters versterken. GOVECS, opgericht in 2009 door een team van ervaren managers uit de sector van elektrische scooters, ontwikkelt, produceert en verdeelt elektrische scooters. Het bedrijf heeft zijn hoofdzetel in München, terwijl de elektrische scooters worden geproduceerd in de eigen ultramoderne fabriek in Wroclaw (Polen). GOVECS' productaanbod van zero-emissie scooters bestrijkt alle Europese subsegmenten, gaande van scooters van 20 km/u tot een 85 km/u-versie die vergelijkbaar is met modellen uit de klasse 125 cc.