Europa ging de andere richting uitkijken, meer bepaald onder invloed van Duitsland werden grootscheepse maatregelen aangekondigd. De overheden gaven in Europa alleen maar geld uit om de banken recht te houden, een operatie die nog altijd niet volledig geslaagd kan genoemd worden.

Maar volgens het Witte Huis heeft Europa er vooral door die besparingen een potje van gemaakt. De eurozone is al meer dan halfweg in de richting van een verloren decennium. De situatie zou nu al erger zijn dan tijdens de Great Depression die de VS in de jaren 30 beleefde.

Europa ging de andere richting uitkijken, meer bepaald onder invloed van Duitsland werden grootscheepse maatregelen aangekondigd. De overheden gaven in Europa alleen maar geld uit om de banken recht te houden, een operatie die nog altijd niet volledig geslaagd kan genoemd worden. Maar volgens het Witte Huis heeft Europa er vooral door die besparingen een potje van gemaakt. De eurozone is al meer dan halfweg in de richting van een verloren decennium. De situatie zou nu al erger zijn dan tijdens de Great Depression die de VS in de jaren 30 beleefde.