Draghi antwoordde dat er wel heel veel politiek kapitaal in de euro is geïnvesteerd. Dat kan misschien wel zijn, maar het belet niet dat dit kapitaal aan snel tempo aan het verdwijnen is. Europa verliest aan een razendsnel tempo kredietwaardigheid, zoveel is zeker.

De uitslag van de Europese verkiezingen in een aantal landen laat daar weinig twijfels over bestaan. Vooral in Zuid-Europa is 'Europese solidariteit' een scheldwoord gevonden, in landen als Griekenland, Frankrijk, Portugal of Cyprus wil eigenlijk niemand nog veel weten van Europa.

Draghi antwoordde dat er wel heel veel politiek kapitaal in de euro is geïnvesteerd. Dat kan misschien wel zijn, maar het belet niet dat dit kapitaal aan snel tempo aan het verdwijnen is. Europa verliest aan een razendsnel tempo kredietwaardigheid, zoveel is zeker. De uitslag van de Europese verkiezingen in een aantal landen laat daar weinig twijfels over bestaan. Vooral in Zuid-Europa is 'Europese solidariteit' een scheldwoord gevonden, in landen als Griekenland, Frankrijk, Portugal of Cyprus wil eigenlijk niemand nog veel weten van Europa.