Chris Tinker, oprichter van Libra Investment Services, stelt een mentaliteitsverandering vast. De tijd dat beleggers gewoon in Europa investeerden, is voorbij.

Er wordt nu gekozen voor individuele landen, meer bepaald voor die landen die de hoogste mogelijke mate van veiligheid te bieden hebben.

Bovendien stelt Tinker vast dat de beleggers opnieuw nationalistisch gaan denken. Franse beleggers beleggen in Franse aandelen, Franse staatsobligaties, Frans vastgoed enzovoort. Hetzelfde geldt voor andere landen, waar dat nog niet zo lang geleden helemaal anders was.

Griekenland moet de regels respecteren of anders vertrekken

Tinker is van mening dat Griekenland voor een verschroeiende keuze staat. Ofwel aanvaarden de Grieken de voorwaarden opgelegd in het kader van het reddingsplan, ofwel worden ze aan hun lot overgelaten. Geen van beide opties klinkt erg aantrekkelijk in hun oren.

Toch blijft het een moeilijke discussie. Wanneer Griekenland Europa zo ver duwt dat het niet langer meer slikt wat de Grieken doen of laten, kan een gevaarlijk domino-effect optreden. Griekenland kan als eerste land de eurozone verlaten, maar zal mogelijk niet het laatste zijn.

Chris Tinker, oprichter van Libra Investment Services, stelt een mentaliteitsverandering vast. De tijd dat beleggers gewoon in Europa investeerden, is voorbij. Er wordt nu gekozen voor individuele landen, meer bepaald voor die landen die de hoogste mogelijke mate van veiligheid te bieden hebben. Bovendien stelt Tinker vast dat de beleggers opnieuw nationalistisch gaan denken. Franse beleggers beleggen in Franse aandelen, Franse staatsobligaties, Frans vastgoed enzovoort. Hetzelfde geldt voor andere landen, waar dat nog niet zo lang geleden helemaal anders was. Griekenland moet de regels respecteren of anders vertrekken Tinker is van mening dat Griekenland voor een verschroeiende keuze staat. Ofwel aanvaarden de Grieken de voorwaarden opgelegd in het kader van het reddingsplan, ofwel worden ze aan hun lot overgelaten. Geen van beide opties klinkt erg aantrekkelijk in hun oren. Toch blijft het een moeilijke discussie. Wanneer Griekenland Europa zo ver duwt dat het niet langer meer slikt wat de Grieken doen of laten, kan een gevaarlijk domino-effect optreden. Griekenland kan als eerste land de eurozone verlaten, maar zal mogelijk niet het laatste zijn.