Inmiddels is de economische omgeving weer wat verbeterd, maar van een sterke groei is in geen enkel geval sprake. Een positief gegeven is volgens Soros de terugkeer van de rust, maar daarmee is dan ook alles gezegd. Soros verwacht geen versnelling van de economische groei.

Europa stevent regelrecht op een Japans stagnatiescenario af. Japan balanceerde ongeveer 25 jaar lang op de rand van deflatie, waarmee werd aangetoond dat deflatie een economische kwaal is die maar moeilijk te bestrijden valt. Europa is met deze gewaarschuwd.

Inmiddels is de economische omgeving weer wat verbeterd, maar van een sterke groei is in geen enkel geval sprake. Een positief gegeven is volgens Soros de terugkeer van de rust, maar daarmee is dan ook alles gezegd. Soros verwacht geen versnelling van de economische groei. Europa stevent regelrecht op een Japans stagnatiescenario af. Japan balanceerde ongeveer 25 jaar lang op de rand van deflatie, waarmee werd aangetoond dat deflatie een economische kwaal is die maar moeilijk te bestrijden valt. Europa is met deze gewaarschuwd.