Een verdere stijging van de beurskoersen lijkt onmogelijk zolang er geen oplossing voor dit probleem is gevonden.

Europa stelde Cyrpus gisteren een ultimatum, het eiland krijgt nog tot maandag de tijd om met een voorstel te komen. Voldoet dit voorstel niet, dan wordt het reddingsplan ingetrokken en dreigen de Cypriotische banken zonder geld te vallen. Sommige banken zouden al bijna aan het einde van hun latijn zijn.

Het Cypriotisch parlement buigt zich vandaag over een plan B, waarin van het aanslaan van geld van de spaarders geen sprake is.

Inmiddels groeit het ongenoegen over de manier waarop Europa het Cypriotisch probleem heeft aangepakt, er zou nodeloos voor paniek zijn gezorgd.

Een verdere stijging van de beurskoersen lijkt onmogelijk zolang er geen oplossing voor dit probleem is gevonden. Europa stelde Cyrpus gisteren een ultimatum, het eiland krijgt nog tot maandag de tijd om met een voorstel te komen. Voldoet dit voorstel niet, dan wordt het reddingsplan ingetrokken en dreigen de Cypriotische banken zonder geld te vallen. Sommige banken zouden al bijna aan het einde van hun latijn zijn. Het Cypriotisch parlement buigt zich vandaag over een plan B, waarin van het aanslaan van geld van de spaarders geen sprake is. Inmiddels groeit het ongenoegen over de manier waarop Europa het Cypriotisch probleem heeft aangepakt, er zou nodeloos voor paniek zijn gezorgd.