De landen die deel uitmaken van de eurozone hebben afgelopen maandag geleerd dat de financiële markten zich niet meer met kluitje in het riet laten sturen.

Dat geldt op de eerste plaats voor de vier grootste landen. Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië hebben namelijk nog een vergadering gepland voor de belangrijke Europese meeting die op het einde van deze maand plaatsvind. Het is belangrijk dat op die meeting spijkers met kloppen worden geslagen.

Deeloplossingen gaan niet meer volstaan

De les van de reacties op de financiële markten op het Spaans noodplan is heel duidelijk: deeloplossingen gaan niet meer volstaan, er zal een totaalplan op tafel moeten komen. De tijd van de deeloplossingen is voorbij, er moeten nu moeilijke knopen worden doorgehakt.

Die gaan op de eerste plaats te maken moeten hebben met de samenstelling en het functioneren van de eurozone als een geheel. Volgens El-Erian hebben de politici nog wat tijd om terug controle over de situatie te verwerven, maar de tijd raakt stilaan opgebruikt.

De landen die deel uitmaken van de eurozone hebben afgelopen maandag geleerd dat de financiële markten zich niet meer met kluitje in het riet laten sturen. Dat geldt op de eerste plaats voor de vier grootste landen. Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië hebben namelijk nog een vergadering gepland voor de belangrijke Europese meeting die op het einde van deze maand plaatsvind. Het is belangrijk dat op die meeting spijkers met kloppen worden geslagen. Deeloplossingen gaan niet meer volstaan De les van de reacties op de financiële markten op het Spaans noodplan is heel duidelijk: deeloplossingen gaan niet meer volstaan, er zal een totaalplan op tafel moeten komen. De tijd van de deeloplossingen is voorbij, er moeten nu moeilijke knopen worden doorgehakt. Die gaan op de eerste plaats te maken moeten hebben met de samenstelling en het functioneren van de eurozone als een geheel. Volgens El-Erian hebben de politici nog wat tijd om terug controle over de situatie te verwerven, maar de tijd raakt stilaan opgebruikt.