Tot dusver heeft ongeveer een kwart van de bedrijven uit de S&P 500 al bedrijfsresultaten bekendgemaakt. Maar dan 80% daarvan kon beter dan verwachte cijfers voorleggen.

De consensusverwachtingen van de analisten werden daarmee gemiddeld met een verrassingsfactor van 8,80% geklopt. Volgens Thomson Reuters Proprietary Research is er sprake van een gemiddelde winstgroei met 6,20%, een percentage dat duidelijk de verwachtingen overtreft.

Wat gaat Apple morgen vertellen?

Leo Grohowski, chief investment officer bij BNY Mellon Wealth Management in New York, stelt vast dat de beleggers op Wall Street momenteel vooral oog hebben voor de cijfers op Wall Street eerder dan voor de onheilsberichten die uit Europa binnenwaaien. Volgens Grohowski is dat een goede zaak. Hij stelt dat op de eerste plaats de cijfers van Apple, die morgen worden bekendgemaakt, nu belangrijk gaan worden.

Vraag is echter in hoeverre de meevallende cijfers al in de resultaten van de Amerikaanse bedrijven verrekend zitten. De koersen zijn in de afgelopen weken al fors gestegen. De kans bestaat dat de beleggers onrealistische verwachtingen gaan koesteren, wat onvermijdelijk moet leiden naar een forse correctie.

Tot dusver heeft ongeveer een kwart van de bedrijven uit de S&P 500 al bedrijfsresultaten bekendgemaakt. Maar dan 80% daarvan kon beter dan verwachte cijfers voorleggen. De consensusverwachtingen van de analisten werden daarmee gemiddeld met een verrassingsfactor van 8,80% geklopt. Volgens Thomson Reuters Proprietary Research is er sprake van een gemiddelde winstgroei met 6,20%, een percentage dat duidelijk de verwachtingen overtreft. Wat gaat Apple morgen vertellen? Leo Grohowski, chief investment officer bij BNY Mellon Wealth Management in New York, stelt vast dat de beleggers op Wall Street momenteel vooral oog hebben voor de cijfers op Wall Street eerder dan voor de onheilsberichten die uit Europa binnenwaaien. Volgens Grohowski is dat een goede zaak. Hij stelt dat op de eerste plaats de cijfers van Apple, die morgen worden bekendgemaakt, nu belangrijk gaan worden. Vraag is echter in hoeverre de meevallende cijfers al in de resultaten van de Amerikaanse bedrijven verrekend zitten. De koersen zijn in de afgelopen weken al fors gestegen. De kans bestaat dat de beleggers onrealistische verwachtingen gaan koesteren, wat onvermijdelijk moet leiden naar een forse correctie.