Europa sleept nog minstens 10 jaar financiële problemen met zich mee, zo waarschuwde vorige week de Chinese minister Lou Jiwei. Die voegde daar meteen aan toe dat zijn land uit de evolutie van de crisis lessen kan trekken om de eigen begrotingsproblemen aan te pakken.

Lou gaf toe erg bezorgd te zijn over de situatie in Europa, vooral tegen de achtergrond dat de begroting in China zelf aan een snel tempo groeit.

De interne druk in China kan groot worden, vooral omdat er maar een groei van de belastinginkomsten met een enkel cijfer wordt verwacht.

Europa sleept nog minstens 10 jaar financiële problemen met zich mee, zo waarschuwde vorige week de Chinese minister Lou Jiwei. Die voegde daar meteen aan toe dat zijn land uit de evolutie van de crisis lessen kan trekken om de eigen begrotingsproblemen aan te pakken. Lou gaf toe erg bezorgd te zijn over de situatie in Europa, vooral tegen de achtergrond dat de begroting in China zelf aan een snel tempo groeit. De interne druk in China kan groot worden, vooral omdat er maar een groei van de belastinginkomsten met een enkel cijfer wordt verwacht.