Roubini is van mening dat we hoe dan ook voor de gemaakte fouten gaan betalen. Daarom is hij nog steeds bearish op wat er op de financiële markten te gebeuren staat.

De vergissing die Europa heeft gemaakt is dat individuele landen de kans kregen om grote deficieten op de begroting op te stapelen. Veel Europese landen zijn nu hun economische competiviteit kwijt en die terugkrijgen zal niet zonder veel pijn en moeite gebeuren.

Roubini is allesbehalve onder de indruk van het reddingsplan voor Griekenland dat afgelopen weekend werd bekendgemaakt. "Europa schuift de problemen voor zich uit, Griekenland blijft hoe dan ook een blok aan het been", zo luidde de reactie van Roubini.

Hij maakt zich zorgen dat wanneer Griekenland doet wat Europa vraagt het land in een heuse depressie gaat belanden, depressie die gepaard zal gaan met deflatie. Roubini spreekt van een Litauen-scenario, ook dit land kwam als gevolg van een besparingsprogramma in een zware recessie terecht.

Uiteindelijk kan de debt-to-GDP ratio voor Griekenland verder oplopen tot mogelijk zelfs 170%. De problemen van de eurozone gaan volgens Roubini in de komende 12 maanden de financiële markten in de ban houden.

Roubini is van mening dat we hoe dan ook voor de gemaakte fouten gaan betalen. Daarom is hij nog steeds bearish op wat er op de financiële markten te gebeuren staat. De vergissing die Europa heeft gemaakt is dat individuele landen de kans kregen om grote deficieten op de begroting op te stapelen. Veel Europese landen zijn nu hun economische competiviteit kwijt en die terugkrijgen zal niet zonder veel pijn en moeite gebeuren. Roubini is allesbehalve onder de indruk van het reddingsplan voor Griekenland dat afgelopen weekend werd bekendgemaakt. "Europa schuift de problemen voor zich uit, Griekenland blijft hoe dan ook een blok aan het been", zo luidde de reactie van Roubini. Hij maakt zich zorgen dat wanneer Griekenland doet wat Europa vraagt het land in een heuse depressie gaat belanden, depressie die gepaard zal gaan met deflatie. Roubini spreekt van een Litauen-scenario, ook dit land kwam als gevolg van een besparingsprogramma in een zware recessie terecht. Uiteindelijk kan de debt-to-GDP ratio voor Griekenland verder oplopen tot mogelijk zelfs 170%. De problemen van de eurozone gaan volgens Roubini in de komende 12 maanden de financiële markten in de ban houden.