Daarmee belandt de politieke crisis in Italië in een nieuwe fase.

Monti beschikte niet meer over een meerderheid in het parlement nadat Berlusconi zijn steun aan de huidige regering had opgezegd. Het is Berlusconi ernst om deel te nemen aan de verkiezingen, naar eigen zeggen neemt hij alleen maar deel om de overwinning te behalen.

Volgens de ex-premier vond zijn PDL geen andere geschikte kandidaat met voldoende naambekendheid om succesvol de verkiezingsstrijd in te gaan.

De politieke onzekerheid in Italië kan in de komende dagen en weken de rente op Italiaanse staatsobligaties weer de hoogte injagen.

Daarmee belandt de politieke crisis in Italië in een nieuwe fase. Monti beschikte niet meer over een meerderheid in het parlement nadat Berlusconi zijn steun aan de huidige regering had opgezegd. Het is Berlusconi ernst om deel te nemen aan de verkiezingen, naar eigen zeggen neemt hij alleen maar deel om de overwinning te behalen. Volgens de ex-premier vond zijn PDL geen andere geschikte kandidaat met voldoende naambekendheid om succesvol de verkiezingsstrijd in te gaan. De politieke onzekerheid in Italië kan in de komende dagen en weken de rente op Italiaanse staatsobligaties weer de hoogte injagen.