Niets bleek echter minder waar te zijn. Niet inflatie, maar deflatie bleek de nieuwe plaag te zijn. Bovendien kreeg het goud een pak rammel dat het zich nog lang zal heugen. Elke opleving van de goudprijs bleek tot dusver een kort leven beschoren te zijn en afgaande op de evolutie van de inflatie moet op korte termijn niets van het goud worden verwacht.

Europa raakt stilaan verlamd door de deflatievrees, vorige maand is de inflatie op Europees niveau teruggevallen tot nog amper 0,50%, ten opzichte van nog 0,70% de maand voordien. Het in maart opgetekende inflatieniveau was het laagste sinds 2009 en bovendien lijkt de bodem nog niet te zijn bereikt. Deflatie blijft een risico dat om de hoek blijft loeren.

Niets bleek echter minder waar te zijn. Niet inflatie, maar deflatie bleek de nieuwe plaag te zijn. Bovendien kreeg het goud een pak rammel dat het zich nog lang zal heugen. Elke opleving van de goudprijs bleek tot dusver een kort leven beschoren te zijn en afgaande op de evolutie van de inflatie moet op korte termijn niets van het goud worden verwacht. Europa raakt stilaan verlamd door de deflatievrees, vorige maand is de inflatie op Europees niveau teruggevallen tot nog amper 0,50%, ten opzichte van nog 0,70% de maand voordien. Het in maart opgetekende inflatieniveau was het laagste sinds 2009 en bovendien lijkt de bodem nog niet te zijn bereikt. Deflatie blijft een risico dat om de hoek blijft loeren.