Het eiland is een zeer populaire bestemming voor het zwart geld van heel wat rijke Russen, die daar een fiscaal paradijs meenden gevonden te hebben.

Dat verklaart onder andere ook het uitzonderlijk karakter van de maatregel, want Europa voelde er niets voor om deze rijke Russen een helpende hand toe te steken door de zwalpende Cypriotische banken overeind te houden.

Europa probeert met andere woorden de Russische maffia en de oligarchen een lesje te leren.

De Russen dreigen een flinke hap van hun vaak oneerlijk verdiend geld kwijt te raken. De vraag is nu wat de reactie van die Russen zal zijn.

Tijdens de aanloop naar de crisis zocht Cyprus eerder al hulp bij Rusland, wat voor een land dat deel uitmaakt van de eurozone eerder ongewoon mag worden genoemd.

Het eiland is een zeer populaire bestemming voor het zwart geld van heel wat rijke Russen, die daar een fiscaal paradijs meenden gevonden te hebben. Dat verklaart onder andere ook het uitzonderlijk karakter van de maatregel, want Europa voelde er niets voor om deze rijke Russen een helpende hand toe te steken door de zwalpende Cypriotische banken overeind te houden. Europa probeert met andere woorden de Russische maffia en de oligarchen een lesje te leren. De Russen dreigen een flinke hap van hun vaak oneerlijk verdiend geld kwijt te raken. De vraag is nu wat de reactie van die Russen zal zijn. Tijdens de aanloop naar de crisis zocht Cyprus eerder al hulp bij Rusland, wat voor een land dat deel uitmaakt van de eurozone eerder ongewoon mag worden genoemd.