Dat betekent echter ook dat de economie van het land relatief gezien trager groeit dan die in landen waar de bankensector minder belangrijk is.

Dat verklaart bijvoorbeeld ook waarom de Franse economie sneller groeit dan de Britse, waar de bankensector veel sterker ontwikkeld is.

Kapitaalvlucht op een slecht moment

Richard Barwell, chief European economist bij Royal Bank of Scotland, is van mening dat Europa de Spaanse problemen op een totaal verkeerde manier aanpakt. De combinatie van besparingsmaatregelen en afbouwen van de bankenschulden is in dit geval niet het juiste recept.

Het lijdt namelijk tot kapitaalvlucht op een moment dat de Spaanse banken het geld van hun depositohouders meer dan nodig hebben. Barwell is echter van mening dat Europa - met Duitsland op kop - in de andere Europese probleemlanden wel de juiste strategie volgt.

Dat betekent echter ook dat de economie van het land relatief gezien trager groeit dan die in landen waar de bankensector minder belangrijk is. Dat verklaart bijvoorbeeld ook waarom de Franse economie sneller groeit dan de Britse, waar de bankensector veel sterker ontwikkeld is. Kapitaalvlucht op een slecht moment Richard Barwell, chief European economist bij Royal Bank of Scotland, is van mening dat Europa de Spaanse problemen op een totaal verkeerde manier aanpakt. De combinatie van besparingsmaatregelen en afbouwen van de bankenschulden is in dit geval niet het juiste recept. Het lijdt namelijk tot kapitaalvlucht op een moment dat de Spaanse banken het geld van hun depositohouders meer dan nodig hebben. Barwell is echter van mening dat Europa - met Duitsland op kop - in de andere Europese probleemlanden wel de juiste strategie volgt.