De Europese overheden zijn beginnen te besparen en hebben de belastingen verhoogd in een poging om de begrotingstekorten terug te dringen. Daarmee wou Europa een uitbreiding van de Griekse crisis voorkomen.

Besparen en het verhogen van de belastingen is volgens Gartman de slechtst mogelijke van alle remedies. Op die manier worden alle stimuli weggenomen die de Europese economie kunnen doen groeien.

De geschiedenis toont aan dat hogere belastingen altijd hebben geleid tot lagere inkomsten, waardoor het land in kwestie in een vicieuze spiraal dreigt te belanden. Omdat de Verenigde Staten "politically correct" zin, zullen ze de volgende weg gaan volgen.

De Europese overheden zijn beginnen te besparen en hebben de belastingen verhoogd in een poging om de begrotingstekorten terug te dringen. Daarmee wou Europa een uitbreiding van de Griekse crisis voorkomen. Besparen en het verhogen van de belastingen is volgens Gartman de slechtst mogelijke van alle remedies. Op die manier worden alle stimuli weggenomen die de Europese economie kunnen doen groeien. De geschiedenis toont aan dat hogere belastingen altijd hebben geleid tot lagere inkomsten, waardoor het land in kwestie in een vicieuze spiraal dreigt te belanden. Omdat de Verenigde Staten "politically correct" zin, zullen ze de volgende weg gaan volgen.