Portugal verkoopt dan staatsobligaties met een looptijd van drie en van tien jaar. Een dag later is het de beurt aan Italië en Spanje. Italië veilt donderdag overheidspapier met een looptijd van drie jaar, Spanje biedt dezelfde dag staatsobligaties met een looptijd van vijf jaar aan.

Vooral naar de veiling van het Portugees staatspapier wordt met grote belangstelling uitgekeken. Vorige week vrijdag steeg het rendement op de 10-jarige Portugese staatsobligatie tot 7,19%.

Dat was het hoogste niveau sinds 11 november. Het rendement op de 10-jarige Spaanse staatsobligatie steeg tot 5,54% en dat was het hoogste niveau sinds 21 december.

Volgens het Duitse Handelsblatt gaan de Europese landen volgende maand praten over een uitbreiding van het Europees Stabiliteitsfonds, wat laat vermoeden dat er nog landen in moeilijkheden kunnen komen.

Portugal verkoopt dan staatsobligaties met een looptijd van drie en van tien jaar. Een dag later is het de beurt aan Italië en Spanje. Italië veilt donderdag overheidspapier met een looptijd van drie jaar, Spanje biedt dezelfde dag staatsobligaties met een looptijd van vijf jaar aan. Vooral naar de veiling van het Portugees staatspapier wordt met grote belangstelling uitgekeken. Vorige week vrijdag steeg het rendement op de 10-jarige Portugese staatsobligatie tot 7,19%. Dat was het hoogste niveau sinds 11 november. Het rendement op de 10-jarige Spaanse staatsobligatie steeg tot 5,54% en dat was het hoogste niveau sinds 21 december. Volgens het Duitse Handelsblatt gaan de Europese landen volgende maand praten over een uitbreiding van het Europees Stabiliteitsfonds, wat laat vermoeden dat er nog landen in moeilijkheden kunnen komen.