In een race tegen de klok wordt er binnen Europa gewerkt aan een oplossing voor de crisis. Een mogelijke oplossing zou er in bestaan om een tweede reddingsfonds van 500 miljard euro in het leven te roepen, bovenop het eerste van 440 miljard euro.

Het voorstel zou de goedkeuring krijgen van het IMF, maar de vraag is of deze 'big bazooka' gaat volstaan om de financiële markten te overtuigen.

De Brusselse beurs sloot eveneens lager, de BEL 20 moest zowat anderhalf procent prijsgeven. KBC en Dexia waren zwak gestemd, maar ook Bekaert maakte een flauwe beurt.

In een race tegen de klok wordt er binnen Europa gewerkt aan een oplossing voor de crisis. Een mogelijke oplossing zou er in bestaan om een tweede reddingsfonds van 500 miljard euro in het leven te roepen, bovenop het eerste van 440 miljard euro. Het voorstel zou de goedkeuring krijgen van het IMF, maar de vraag is of deze 'big bazooka' gaat volstaan om de financiële markten te overtuigen. De Brusselse beurs sloot eveneens lager, de BEL 20 moest zowat anderhalf procent prijsgeven. KBC en Dexia waren zwak gestemd, maar ook Bekaert maakte een flauwe beurt.