Recent ging de olieprijs dan toch dalen en dat op een moment dat de markt daar eigenlijk niet op had gerekend. Want de spanningen in het Midden-Oosten waren hoog opgelopen en de wereldeconomie was aan de beterhand. Een stijging van de olieprijs was dus de logica zelf geweest.

Inmiddels zijn de Europese autoriteiten op zoek naar bewijzen over manipulatie van de olieprijs, waarbij al invallen werden gedaan in de kantoren van BP, Statoil, Royal Dutch Shell en andere oliemaatschappijen. Het onderzoek loopt nog steeds, maar de resultaten er van zijn nog niet onthuld.

Recent ging de olieprijs dan toch dalen en dat op een moment dat de markt daar eigenlijk niet op had gerekend. Want de spanningen in het Midden-Oosten waren hoog opgelopen en de wereldeconomie was aan de beterhand. Een stijging van de olieprijs was dus de logica zelf geweest. Inmiddels zijn de Europese autoriteiten op zoek naar bewijzen over manipulatie van de olieprijs, waarbij al invallen werden gedaan in de kantoren van BP, Statoil, Royal Dutch Shell en andere oliemaatschappijen. Het onderzoek loopt nog steeds, maar de resultaten er van zijn nog niet onthuld.