Harvard professor Niall Ferguson maakt zich nochtans grote zorgen over Europa en de euro. Er zijn niet alleen de banken en de stress tests, maar ook het probleem van de overheidstekorten is verre van opgelost.

Ferguson verwacht nog steeds dat Griekenland een etterende zweer is die plots kan gaan openspringen. Het land kan andere (Zuid-Europese) landen met zich meetrekken.

De professor is van mening dat Europa nog altijd geen bevredigde oplossing voor de crisis heeft aangereikt. Hij kwam na een bezoek aan Griekenland tot de conclusie dat de Griekse economie zich in dodelijke spiraal bevindt, ze krimpt in snel tempo zonder enige hoop op herstel.

Harvard professor Niall Ferguson maakt zich nochtans grote zorgen over Europa en de euro. Er zijn niet alleen de banken en de stress tests, maar ook het probleem van de overheidstekorten is verre van opgelost. Ferguson verwacht nog steeds dat Griekenland een etterende zweer is die plots kan gaan openspringen. Het land kan andere (Zuid-Europese) landen met zich meetrekken. De professor is van mening dat Europa nog altijd geen bevredigde oplossing voor de crisis heeft aangereikt. Hij kwam na een bezoek aan Griekenland tot de conclusie dat de Griekse economie zich in dodelijke spiraal bevindt, ze krimpt in snel tempo zonder enige hoop op herstel.