Europa is op de goede weg om de crisis de baas te raken, maar er moet nog een heel eind weg worden afgelegd. De problemen in Europa zitten erg diep en kunnen zodoende niet in een wip en zucht opgelost worden. Er wacht ons volgens Merkel dus nog een lange en moeilijke weg.

Europa moet investeerders kunnen blijven aantrekken

Europa moet zich eindelijk aan de regels leren houden, de afgelopen jaren hebben geleerd wat er gebeurt wanneer dat niet het geval is. Twee jaar geleden raakten verschillende Europese landen in moeilijkheden omdat ze meer geld uitgaven dan dat ze geld binnenkregen.

De boodschap van Merkel is op de eerste plaats gericht aan het adres van de Grieken, die nog alle moeite van de wereld hebben om de tering naar de nering te zetten. Wanneer dat niet gebeurt, zal Europa er niet langer in slagen om investeerders van buiten het continent aan te trekken.

Europa is op de goede weg om de crisis de baas te raken, maar er moet nog een heel eind weg worden afgelegd. De problemen in Europa zitten erg diep en kunnen zodoende niet in een wip en zucht opgelost worden. Er wacht ons volgens Merkel dus nog een lange en moeilijke weg. Europa moet investeerders kunnen blijven aantrekken Europa moet zich eindelijk aan de regels leren houden, de afgelopen jaren hebben geleerd wat er gebeurt wanneer dat niet het geval is. Twee jaar geleden raakten verschillende Europese landen in moeilijkheden omdat ze meer geld uitgaven dan dat ze geld binnenkregen. De boodschap van Merkel is op de eerste plaats gericht aan het adres van de Grieken, die nog alle moeite van de wereld hebben om de tering naar de nering te zetten. Wanneer dat niet gebeurt, zal Europa er niet langer in slagen om investeerders van buiten het continent aan te trekken.