Maar Merkel liet er tijdens het weekend al geen misverstanden over bestaan: ze krabbelt niet één centimeter terug. Europa moet verder gaan met structurele hervormingen, wat onder andere ook de noodzakelijke besparingen inhoudt. Voor het discours van Hollande is Merkel dus nog altijd licht allergisch.

Om de werkloosheidsgraad terug te dringen kan worden gedacht aan investeringen in research en infrastructuur binnen de Europese Unie, maar ook bijvoorbeeld aan een grotere mobiliteit op de arbeidsmarkt.

De single markt is een grote opportuniteit, maar Europese bedrijven moeten nog altijd de kans hebben om internationaal een stem in het kapittel te hebben.

Maar Merkel liet er tijdens het weekend al geen misverstanden over bestaan: ze krabbelt niet één centimeter terug. Europa moet verder gaan met structurele hervormingen, wat onder andere ook de noodzakelijke besparingen inhoudt. Voor het discours van Hollande is Merkel dus nog altijd licht allergisch. Om de werkloosheidsgraad terug te dringen kan worden gedacht aan investeringen in research en infrastructuur binnen de Europese Unie, maar ook bijvoorbeeld aan een grotere mobiliteit op de arbeidsmarkt. De single markt is een grote opportuniteit, maar Europese bedrijven moeten nog altijd de kans hebben om internationaal een stem in het kapittel te hebben.