Dat rentepercentage ligt volgens David Mackie van JPMorgan Chase & Co echter veel te hoog. Mackie stelt voor om de rente op de ontvangen hulp gewoon te halveren.

De Ierse economie is namelijk veel te zwak om een dergelijke schuldenlast te kunnen blijven dragen. Dit jaar zou de Ierse economie maar met 1% groeien, voor dit jaar is een groei met 2% voorzien.

Het alternatief is volgens Mackie heel eenvoudig: want de rente op de ontvangen hulp niet wordt verlaagd, zal Ierland vroeg of laat een herschikking van zijn schulden moeten aanvragen.

Dat rentepercentage ligt volgens David Mackie van JPMorgan Chase & Co echter veel te hoog. Mackie stelt voor om de rente op de ontvangen hulp gewoon te halveren. De Ierse economie is namelijk veel te zwak om een dergelijke schuldenlast te kunnen blijven dragen. Dit jaar zou de Ierse economie maar met 1% groeien, voor dit jaar is een groei met 2% voorzien. Het alternatief is volgens Mackie heel eenvoudig: want de rente op de ontvangen hulp niet wordt verlaagd, zal Ierland vroeg of laat een herschikking van zijn schulden moeten aanvragen.