Met dat fonds kan worden ingegrepen wanneer er opnieuw landen in moeilijkheden belanden. De betalingsproblemen van Griekenland hebben zo'n 'collateral damage' aangericht dat een gelijkaardig scenario in de toekomst ten alle prijzen moet worden vermeden.

Volgens Karakama geeft het reddingsplan van 750 miljard euro Europa wat tijd om bijkomende maatregelen uit te werken die de oprichting van zo'n fonds vooraf kunnen gaan.

Karakama beseft dat er echter nog heel wat tijd zal overgaan alvorens zo'n fonds definitief operationeel is. Hij verwacht dan ook dat de euro verder zal wegglijden richting 1,10 dollar.

Europa moet volgens de Japanse econoom echter beseffen dat dezelfde vorm van crisis zich zal blijven voordien tenzij de eurozone een systeem uitwerkt om geld op een makkelijke manier van het ene land naar het andere te transformeren.

Met dat fonds kan worden ingegrepen wanneer er opnieuw landen in moeilijkheden belanden. De betalingsproblemen van Griekenland hebben zo'n 'collateral damage' aangericht dat een gelijkaardig scenario in de toekomst ten alle prijzen moet worden vermeden. Volgens Karakama geeft het reddingsplan van 750 miljard euro Europa wat tijd om bijkomende maatregelen uit te werken die de oprichting van zo'n fonds vooraf kunnen gaan. Karakama beseft dat er echter nog heel wat tijd zal overgaan alvorens zo'n fonds definitief operationeel is. Hij verwacht dan ook dat de euro verder zal wegglijden richting 1,10 dollar. Europa moet volgens de Japanse econoom echter beseffen dat dezelfde vorm van crisis zich zal blijven voordien tenzij de eurozone een systeem uitwerkt om geld op een makkelijke manier van het ene land naar het andere te transformeren.